Wednesday, April 30, 2014

Perjalanan Rumah Baru, Outdoor Water Filter

Salam, mende ni sebenarnya xde dalam plan awal nak pasang. Aku cadang nak pasang mende ni lambat skit. Sebab aku taktau ada water filter outdoor yang semurah ni. Yang aku biasa dengar semua harga seribu keatas. Nak jadi cerita semalam aku boring kat opis aku google la water filter ni. Rupanya ada yang murah, bawah harga 500 dah boleh dapat dah. Aku pun chat la ngan bini aku bagitau kat bini aku pasal ni dan dia pun setuju. So aku bukak mudah, cari penjual dan set untuk pasang terus petang semalam. Semua urusan dibuat melalui phone sampai la ke urusan bayaran, senang betul. Aku bagi alamat aku kat dia, lepas tu dia pergi rumah aku, lepas tu dia hantar gambar kat aku area mana nak letak mende ni, pastu dia pasang. Dah siap dia whatsapp lagi gambar yang dah siap pasang. Pastu resit dengan waranti kad dia letak dalam peti surat. Aku buat bayaran pakai maybank2u. Memang sempoi. Jadi ni lah gambarnye


Piping ambil dari saluran dalam tanah.


Lokasi nak letak


Dah siap pasang


Jenama Pentair, waranti 10 tahun


Close up skit

Kalau korang tengok dekat mudah, korang dapat harga semurah RM280 untuk penapis air ni, tapi untuk saiz yang lagi kecil dari aku punya ni la.harga pemasangan plak dalam 100-150. Yang aku punya ni, total harga termasuk pemasangan ialah RM400. Dia ada 5 lapisan bahan penapis macam pasir kasar,pasir halus dan beberapa bahan lagi yang aku tak ingat. Sape2 yang nak pasang boleh call nombor ni 019-7236910 en. Mustakim.
posted from Bloggeroid

7 comments:

diana said...

nak kena tukar setahun sekali ke cane tu pejo? ni dia tapis air supaya tak kotor je kan bukan air terus air minum tu ye dop?

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

awais ahmed said...

such a nice post.
Package Plant

Steve Berke said...

I enjoyed reading your work. I'll come back for more

Keep up the good work :) from CWR

tomm steave said...

I have spent a lot of the time in different blogs but this is really a unique blog for me.

www.clearwaterarizona.com

Anonymous said...

kalau cari outdoor filter blh cuba Nesh.

dah lama kat malaysia, lebih 25 tahun dah.

good quality dan best untuk shit kita.

blh cuba enquiry dia org.

http://nesh.com.my/en/contacts-4/email-us

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)